Добре дошли в нашия магазин
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
BG
Вашият Надежден Партньор // 0876 290 990 // 0899 333 363

НАМАЛЕНИЕ

ИЗБРАНИ ПРОДУКТИ

Вижте всички статии

Цветната температура на светлината

Цветната температура на светлината

От „Цветовата температура” зависи цветът на светлината излъчвана от светлинния източник.

Идеята за „Цветовата температура” произлиза от лорд Келвин през 19-ти век и е свързана с абсолютната нула. Това е температурата, от която нищо не може да бъде по "студено".

Цветната температура може да се разбере по-лесно като „настроение“ на светлината. Топлата мека светлина на лагерния огън или излъчваната от свещта светлина, пробужда друго настроение в сравнение със светлината на обедното слънце, пълнолунието или флуоресцентната тръба.

Цветната температура се измерва в градуси по Келвин (°K), които започват от абсолютната температурна нула (0°K = -273°С) и стига до милиони градуси. Всяко реално материално тяло е с температура над 0 °K. Не трябва да се бърка цветът на светлината с нейната яркост.

Светлина с цветова температура до 2700-3000 К често се нарича „топла”, а тази над 5000 К – „студена”.

С развитието и навлизането на LED технологията стана всеобщо известно, че LED светлините (диод, излъчващ светлина) предлагат много по-широк спектър от цветни температури, което ги прави чудесни за създаване на настроения в различни среди.

http://proton-ms.com/category/22/osvetlenie-svetodiodno-osvetlenie-tabeli.html

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

 


 Уважаеми Клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. Те могат да се различават от действителния изглед на продукта без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.

 Фирма Протон не гарантира изрично наличността на стоката към момента на приключване на поръчката! В случай на междувременно изчерпана наличност, ще се свържем с Вас своевременно!


 

ИЗБРАНИ ПРОДУКТИ

НОВИ ПРОДУКТИ

НАЙ-ПРОДАВАНИ ПРОДУКТИ

НАМАЛЕНИЕ